Overlijdensrisicoverzekering? Besparen!

Heb je een overlijdensrisicoverzekering? Deze verzekeringen zijn in de afgelopen 10 jaar soms wel 60% goedkoper geworden. Misschien kan je besparen door jouw huidige verzekering over te sluiten.

Op deze pagina

Heb je een overlijdensrisicoverzekering? Deze verzekeringen zijn in de afgelopen 10 jaar soms wel 60% goedkoper geworden. Misschien kan je besparen door jouw huidige verzekering over te sluiten.

Overlijdensrisicoverzekering

Heb je een verzekering die geld uitkeert als (een van) de kostwinner(s) overlijdt? Bijvoorbeeld als onderdeel van je hypotheek? We noemen zo’n verzekering een overlijdensrisicoverzekering. Deze verzekeringen zijn in de afgelopen 10 jaar soms wel 60% goedkoper geworden. Misschien kun je dus flink besparen op je premie.

Inkomen na overlijden verzekeren

Een overlijdensrisicoverzekering biedt financiële zekerheid voor jouw nabestaanden door inkomensterugval bij overlijden te voorkomen.

Met een overlijdensrisicoverzekering ontvangen je nabestaanden eenmalig (of gedurende een afgesproken periode) een bedrag als je overlijdt. Je bepaalt zelf hoe hoog dat bedrag is.

Waarom zijn deze verzekeringen zoveel goedkoper geworden?

Sinds 2002 zijn overlijdensrisicoverzekeringen steeds goedkoper geworden. Pas in 2023 stegen de prijzen voor deze verzekeringen weer voor het eerst in bijna 20 jaar. Sommige verzekeringen zijn t.o.v. 2002 zelfs 60% in premie gedaald. Er zijn 3 oorzaken die hieraan ten grondslag liggen.

Je overlijdensrisicoverzekering oversluiten. Hoe werkt het?

  • Je overlijdensrisicoverzekering oversluiten is heel eenvoudig. Wij kunnen alles voor je regelen. Allereerst door heel veel verzekeraars voor je te vergelijken. Dat doen we niet alleen op basis van prijs, maar ook op basis van voorwaarden.
  • Blijkt dat een andere verzekering inderdaad veel goedkoper en minstens net zo goed is, dan kunnen we die voor je afsluiten.
  • Jouw huidige verzekering beëindigen we pas als de nieuwe verzekering is goedgekeurd. Dit voorkomt dat je (tijdelijk) geen dekking hebt.
  • Bij het oversluiten van jouw overlijdensrisicoverzekering hoef je geen boete te betalen. Je begint dus meteen met besparen.

Roken

Het premieverschil tussen roken en niet roken is groter geworden. Oversluiten is dus extra gunstig als je niet rookt en nóg gunstiger als je vroeger (toen de verzekering werd afgesloten) rookte en nu niet meer.

Afgelost op jouw hypotheek?

Heb je (extra) afgelost op je hypotheek en is je overlijdensrisicoverzekering gekoppeld aan je hypotheek? Dan kan het afgesproken bedrag dat bij overlijden wordt uitgekeerd misschien omlaag. Je bespaart dan dubbel. Laat echter eerst onderzoeken of dat wel verstandig is om te doen.

Hypotheek met NHG

Om in aanmerking te komen voor NHG is het niet meer verplicht om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten als de lening meer bedraagt dan 80% van de waarde van de woning. Sluit je je oude hypotheek met NHG over of financier je je nieuwe woning opnieuw met NHG, dan is je overlijdensrisicoverzekering misschien niet meer nodig om voor deze garantie in aanmerking te komen. Maar ook hier geldt: Laat je eerst goed informeren of dat wel verstandig is om te doen.

Deze berichten vindt je misschien ook interessant

Kennis maken?

Ontdek hoe wij jou kunnen helpen met persoonlijk advies op maat. Geen ingewikkeld gedoe, maar een betrouwbare partner die het beste voor jou en je portemonnee zoekt.